hypotheek adviseur
Hypotheek advies

Ook BUNQ gaat de hypotheekmarkt op.

Er is een nieuwe samenwerking tussen Bunq en Tulp hypotheken. Met deze samenwerking ontstaat er een nieuwe Nederlandse particuliere hypotheekverstrekker. Klanten kunnen naar verwachting vanaf begin 2022 hypotheken afsluiten. De hypotheken zullen eerst in Nederland beschikbaar zijn.

De bank verwacht dat ongeveer twee derde van de hypotheken er een zal zijn met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De kostengrens van NHG is komend jaar verhoogd naar 355.000 euro. Afgelopen jaar was dat 325.000 euro.

NHG verhoogt de kostengrens een keer per jaar op basis van de gemiddelde woningprijs in juni, juli en augustus. De gemiddelde nieuwbouwwoning kost nu zo’n 455.000 euro, voor een bestaand huis moeten mensen zo’n 419.000 euro neerleggen.

Aflossing

Met de NHG-garantie kunnen huizenkopers zich verzekeren van aflossing van hun hypotheek in geval van overlijden van de partner of een relatiebreuk. Klanten betalen een eenmalig bedrag voor zo’n garantie. In ruil bieden hypotheekverstrekkers een lagere rente aan. Ook bij verkoop met verlies zorgt NHG ervoor dat de hypotheek kan worden afgelost.

Ali Niknam starte Bunq in 2012 en Tulp werd in 2015 opgericht.