hypotheek adviseur
Hypotheek advies
Wat is een opeethypotheek?

Wat is een opeethypotheek?

Een op-eet hypotheek is een hypotheekvorm die speciaal ontwikkeld is voor oudere huiseigenaren die de eigen vermogenswaarde van hun huis willen verzilveren. Een eet-in hypotheek wordt daarom ook wel cash-in hypotheek, seniorenhypotheek of aandelenhypotheek genoemd. Heb je overwaarde op je huidige huis en heb je meer financiële bestedingsruimte nodig? Deze hypotheekvorm biedt mogelijkheden om het bedrag van het eigen vermogen op je huis te verzilveren, zonder eerst te hoeven verhuizen.

Een op-eet-hypotheek aanvragen of veranderen


Of een uit-eet-hypotheek geschikt is hangt af van zowel het eigen vermogen van je huis als van hoe je persoonlijke situatie eruit ziet. Voordat je een uitvreterhypotheek afsluit, zal een van onze adviseurs met je praten over de mogelijkheden.

Wat komt er financieel kijken bij een op-eet hypotheek?


Voordat je een hypotheek kiest, is het handig om een aantal financiële zaken op een rij te hebben. Denk aan de rente of eventuele renteaftrek en de maandelijkse kosten die je kunt verwachten.

Rente / renteaftrek


Een eethypotheek is een lening. Dit betekent dat je ook rente zult betalen. Omdat het geld meestal voor consumptie wordt uitgegeven, is deze rente niet aftrekbaar van de belasting. Een andere mogelijkheid is dat je de rente bij de lening optelt, maar houd er rekening mee dat je schuld dan ook groter wordt.

Maandelijkse lasten


Je maandelijkse betalingen hangen af van hoe de hypotheek is opgebouwd. Het is mogelijk de maandelijkse lasten bij de hypotheekschuld op te tellen, dit betekent wel dat je toekomstige schuld zal toenemen. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden en hun effect op zowel je maandelijkse betalingen als je schuld.

Wat is een opeethypotheek?