hypotheek adviseur
Hypotheek advies

Hoe koop je een woning van meer dan een miljoen in Nederland

Heeft u plannen om een ​​woning te kopen met een waarde van meer dan een miljoen euro? Dan ben je geen typische klant. Hoogwaardige hypotheekaanvragen werken anders dan standaard hypotheekaanvragen. Sommige hypotheekverstrekkers beschouwen een hypotheek van meer dan 750.000 euro zelfs als een hoogwaardige hypotheek.

Wat is een hoge hypotheek?

Sommige hypotheekverstrekkers beschouwen een hypotheek met een hoge waarde al boven de € 750.000.

Hoe werkt het proces?

Het aanvraagproces van een hypotheek werkt op dezelfde manier als een gewone hypotheek. De eerste stap is om te begrijpen hoeveel u kunt lenen en een bod te plaatsen. Wanneer een bod wordt geaccepteerd, moet u documenten voor een hypotheekaanvraag overleggen. Voor het indienen van een hypotheekaanvraag van meer dan een miljoen zijn aanvullende documenten nodig. Om deze reden is de hypotheekproces duurt langer dan bij een reguliere hypotheek.

Soorten rentetarieven

Een klant kan kiezen uit verschillende hypotheekvormen:

  1. Lijfrente.
  2. Lineair.
  3. Alleen rente.

In Nederland is de hypotheekrente de afgelopen jaren drastisch gedaald. Door de dalende hypotheekrente stegen de vastgoedprijzen en steeg de vraag om meer te lenen in 2021.

Goed om te weten

Hier zijn een paar dingen die goed zijn om te weten als u van plan bent een woning van meer dan een miljoen euro te kopen:

Minder hypotheekverstrekkers om uit te kiezen

Er zijn meer dan 30 hypotheekverstrekkers in Nederland; niet alle kredietverstrekkers hebben echter de nodige expertise om een ​​hypotheek van meer dan een miljoen euro te beoordelen.

Lagere lening-to-value bedrag

Wanneer u een reguliere hypotheek aanvraagt, kunt u een 100 procent lening tegen waarde krijgen zolang u dit kunt betalen. Voor hypotheken met een hoge waarde kan echter een kredietbeperking gelden. In de meeste gevallen keuren hypotheekverstrekkers een hypotheek goed tot 80 of 90 procent van de lening op waarde. De rest moet uit persoonlijke bezittingen komen.

Hypotheek risicobeoordeling

Het goedkeuren van een hogere hypotheek kost meer tijd vanwege de risicofactoren. Veel banken en hypotheekverstrekkers hanteren strikte procedures voor risicobeheer en kapitaalvereisten. Dit komt omdat geldschieters ernaar streven ervoor te zorgen dat rijke klanten voldoende geld of zekerheid hebben om de hypotheek te betalen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een van jullie overlijdt, zijn baan verliest of niet meer kan werken? Als u een huis van een miljoen euro koopt, kunt u er zeker van zijn dat uw hypotheekaanvraag apart wordt beoordeeld door een kredietcommissie of een afdeling risicobeheer.

Bewijs van persoonlijke rijkdom

Als u van plan bent een hoogwaardige hypotheek te krijgen, zal de bank aanvullend onderzoek doen om ervoor te zorgen dat u op geen enkele manier of in welke vorm dan ook een risico voor hen vormt. Hypotheekverstrekkers, notarissen en hypotheekbemiddelaars zijn verplicht de herkomst van het oorspronkelijke geld te identificeren om witwassen en terrorismefinanciering in Nederland te voorkomen. Zorg ervoor dat u al de papieren heeft om de herkomst van uw geld te tonen, bij voorkeur vertaald in het Nederlands.

Hoe lang duurt het om een ​​hypotheek boven een miljoen goed te keuren?

Hypotheekaanvragen voor meer dan een miljoen kunnen gemiddeld vier tot zes weken duren. Een hypotheekverstrekker besteedt meer tijd aan het beoordelen van verschillende activa, waaronder spaargeld, inkomen of andere beleggingen en effecten, zoals hierboven vermeld.

Heeft u interesse om met ons te praten over uw zaak? Plan gerust een kennismakingsgesprek met ons deskundige team voor meer informatie.

Mister Mortgage biedt financieel advies voor hypotheken van meer dan een miljoen, inclusief vermogensplanning om het beste financiële resultaat voor onze klanten te behalen. Wij geloven in transparantie, integriteit en groei voor een mooie toekomst.