Actuele hypotheekrente ABN AMRO

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste hypotheek met een scherpe rente. Of u nu voor het eerst een huis koopt, toe bent aan een volgende aankoop of al een hypotheek heeft bij ABN AMRO en deze wilt bekijken of wijzigen. Lees vooraf de mogelijkheden of bereken uw hypotheek.

Door een paar vragen te beantwoorden, krijgt u snel een idee van hoeveel hypotheek u kunt krijgen. En ziet u meteen uw maandlasten en de bijkomende kosten.

Als u een huis wilt kopen, wilt u niet alleen weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen, maar ook hoeveel het u elke maand gaat kosten. Vul uw gegevens in en krijg snel een idee van de maandlasten van uw hypotheek. Bereken eenvoudig online uw hypotheek maandlasten.

De huidige hypotheekrentes zijn nog steeds erg laag, maar zijn mede afhankelijk van uw hypotheekvorm, de looptijd van uw hypotheekrente en de hoogte van uw hypotheek in relatie tot de waarde van uw woning.

Koopt u voor het eerst een huis? Dan kiest u meestal uit 2 hypotheekvormen: de Annuïteitenhypotheek en de Lineaire Hypotheek . Met deze vormen kunt u de hypotheekrente meestal aftrekken van de belasting.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u een hypotheek afsluiten terwijl u inkomsten ontvangt in een andere valuta dan de euro. Omdat uw inkomen niet in euro’s is, loopt u een valutarisico. Als de wisselkoers verandert, verandert uw inkomen omgerekend naar euro’s. Dit kan gevolgen hebben voor de betaalbaarheid van uw maandlasten. Voor vragen kunt u contact opnemen met de International Clients Desk .

Als u een huis wilt kopen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar uw maximale hypotheekbedrag. Deze berekening houdt er rekening mee dat uw hypotheek voor u betaalbaar is en blijft. Toch kan het soms verstandig zijn om minder te lenen dan uw maximale hypotheek; bijvoorbeeld als u in de toekomst minder wilt gaan werken, of geld aan iets anders wilt uitgeven.

Uw maximale hypotheek wordt berekend op basis van: De ABN AMRO annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar. Kiest u voor een andere hypotheekvorm? Dan verandert het maandbedrag. Een vaste renteperiode van 10 jaar. Bij een kortere of langere periode kan het bedrag waarvoor u een huis kunt zoeken lager zijn. Huisbankkorting van 0,20% Wij gaan ervan uit dat u een rekening bij ons heeft, of dat u er een opent. U krijgt dan een korting op de hypotheekrente. Als uw salaris binnenkomt op een ABN AMRO-rekening. Als het hypotheekbedrag lager is dan € 325.000, dan rekenen we met de rente voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

ABN hypotheekrente