Actuele hypotheekrente Rabobank

Rabobank: de internationale gemeenschap bedienen met meer dan alleen bankrekeningen

Voor sommige mensen in Nederland is het alsof je de bladzijden van een roman van Kafka openslaat. Je wilt een aanbetaling doen voor een huis, je hebt dringend een bankrekening nodig, maar je kunt pas een bankrekening krijgen als je je adres hebt laten registreren bij de gemeente.


Het is maar een van de dilemma’s die de balie van het internationale klantenteam van de Rabobank helpt om internationale bewoners in Nederland op te lossen. Zo groot is de vraag van de tienduizenden buitenlandse werknemers die hier aankomen en bankrekeningen, verzekeringen en hypotheken nodig hebben, dat het in 2018 een speciale desk van acht mensen heeft opgezet.


‘Er zijn allerlei regels, maar bij de Rabobank hebben we een balie van het internationale klantenteam waar mensen terecht kunnen voor advies over wat ze moeten doen en welke documenten ze nodig hebben. Er zijn ook financieel adviseurs, mensen die hypotheken aanbieden, private banking en bedrijfsadviseurs’, zegt Arthur Woensdregt, directeur private banking en hoofd van het international client team.


Internationale werknemers vormen een belangrijke markt voor de bank, die haar internationale zakelijke klanten wil ondersteunen door hun werknemers te helpen, en ook gelijke onderwijskansen wil bevorderen door expat-studenten te helpen hun financiën te organiseren.


Rabobank Hypotheek en Rabobank Hypotheekrente.


Ter ondersteuning van een grote organisatie die vorig jaar van Londen naar Nederland verhuisde, vloog de Rabobank haar team twee weekenden over om hen te adviseren over bank- en hypotheekmogelijkheden. Uiteindelijk bood het 70 van de 360 medewerkers een hypotheek aan om hier een nieuw huis te kopen.


Woensdregt: ‘We kregen veel nieuwe klanten van de medewerkers die hier kwamen wonen en een financiering, bankdiensten en verzekeringen wilden. ‘Het feit dat de bank naar Londen ging, werd als een waardevolle service gezien, en onze medewerkers vonden het ook leuk om daarheen te gaan!’


De Rabobank heeft verschillende idealen die expats aanspreken, zegt hij, niet in de laatste plaats het ondersteunen van de internationale ontwikkeling van Nederland: ‘We hebben vier thema’s: duurzaam leven, kortere voedselketens, gelijkwaardigheid in onderwijs en circulair ondernemen. Daarnaast zijn we een coöperatieve bank, en dat spreekt expats aan omdat een deel van onze winst terugvloeit naar de maatschappij en je daar als klant inspraak in hebt.’


Rabobank Sponsoring


Zo sponsort de Rabobank het Internationaal Theater Amsterdam, dat helpt bij het organiseren van evenementen zoals Engelstalige voorstellingen en borrels om expats te helpen elkaar te ontmoeten en een sociaal leven op te bouwen.
De bank is een belangrijke sponsor van amateursporten. Zij zet een stand op opfrisbeurzen en evenementen voor internationale werknemers, waar zij uitlegt hoe zij kan helpen – hoewel dergelijke diensten momenteel uiteraard zijn uitgesteld wegens beperkingen in verband met het coronavirus. Er is ook een speciale website en hulplijn (020 777 88 99) om te helpen met allerlei financiële vragen en dilemma’s.


Hoewel je van ergens anders de aantrekkingskracht van een internetbank zou kunnen zien, gaat de Rabobank prat op haar bakstenen en mortel.


Een van de sterke punten van Rabo is dat we regionaal en dichtbij zijn’, zegt Woensdregt. Er zijn veel banken die verder weg zitten of internetbanken, maar Rabo is hier in de stad vertegenwoordigd. Als je in een vreemde stad komt en je hebt iets nodig, en je kunt het niet vinden, dan is de Rabobank er door haar fysieke aanwezigheid.’

10 redenen om voor een Rabobank hypotheek te kiezen

Wie wil er nu geen lage maandelijkse hypotheeklasten? Bij het vergelijken van hypotheken zult u ongetwijfeld op zoek zijn naar een hypotheek met een lage rente. Toch is het goed om verder te kijken dan alleen dat. Een hypotheek scoort namelijk punten op meer dan alleen het rentepercentage. Wist u dat de hypotheken van de Rabobank door MoneyView een 5 sterren beoordeling krijgen? En dat gesprekken met onze adviseurs door onze klanten met een 8,5 worden beoordeeld?

Om je te helpen beslissen, hebben we de top 10 beste punten van een Rabobank hypotheek voor je op een rijtje gezet.

Een getekende hypotheekofferte voor de aankoop van een huis of een nieuwbouwwoning is 12 maanden geldig. Dit betekent dat je je een jaar lang geen zorgen hoeft te maken over de afspraken in de hypotheekofferte. Een offerte voor de herfinanciering van uw hypotheek is 3 maanden geldig, en 6 weken voor het verhogen van uw huidige hypotheek.

Een hypotheekofferte is niet alleen ons aanbod aan u, maar geeft u ook de zekerheid dat u de hypotheek ook daadwerkelijk krijgt.

U levert voorafgaand aan uw gesprek met de adviseur documenten aan, zoals een salarisstrook, werkgeversverklaring en koopovereenkomst. Op basis van deze documenten kunnen wij u een hypotheekofferte doen die past bij uw omstandigheden. Zodra u de offerte van ons heeft ontvangen, kunt u er zeker van zijn dat u de woning kunt kopen.

Als de hypotheek binnen 3 maanden na de datum van de offerte ingaat, betaalt u de rente die in de offerte staat, ook als de rente in de tussentijd is gestegen. Als de rente op dat moment lager is dan de rente in uw offerte, dan geldt de lagere rente. Gaat de hypotheek later in dan 3 maanden na de datum van de offerte, dan betaalt u de rente die geldt op 3 maanden na de datum van de offerte of de rente die in uw offerte staat, als die lager is.

Als u een huis hebt gekocht en uw oude huis is nog niet verkocht, dan hebt u tijdelijk twee hypotheken. Als u in dat geval een overbruggingskrediet nodig hebt, moet u geen extra afsluitkosten betalen.

Uw geleend hypotheekbedrag wordt vergeleken met de marktwaarde van uw huis. Soms betaalt u een opslag op de hypotheekrente, bijvoorbeeld als u geen Nationale Hypotheek Garantie heeft, of als u meer dan 67,5% van de marktwaarde heeft geleend. Als uw huis voldoende in waarde is gestegen en/of u voldoende heeft afgelost, kan de premie dalen. Laat het ons in dat geval weten en wij passen de rente tussentijds kosteloos aan.

Elk jaar kunt u maximaal 20% van uw oorspronkelijke hypotheek boetevrij aflossen. In de hypotheekvoorwaarden staat welk percentage geldt voor uw hypotheekschulddeel. Aflossingen kunnen ook fiscale gevolgen hebben. Ga daarom goed na wat in uw situatie de meest verstandige handelswijze is.

Als u een betaalpakket bij ons heeft, kunt u in aanmerking komen voor een korting op uw hypotheekrente. Voorwaarden zijn onder andere dat uw inkomen op deze betaalrekening wordt gestort, uw hypotheekaflossingen via een machtiging van de rekening worden afgeschreven en dat er een nieuwe rentevaste periode ingaat.

Het geld voor een hypotheek voor een nieuwbouw of verbouwing storten wij in een bouwtegoed. Daarmee betaalt u de facturen voor de bouwwerken. De rente die u ontvangt op de bouwpenningen is even hoog als de rente die u betaalt voor de hypotheek.

Flexwerkers die minimaal één jaar werken voor Randstad, Tempo-Team of Yacht kunnen bij de Rabobank een hypotheek aanvragen met een financiële perspectiefverklaring. Bij een financiële perspectiefverklaring wordt gekeken naar de vooruitzichten op werk en inkomenszekerheid, en niet naar baanzekerheid.
Flexwerkers zonder een financiële perspectiefverklaring kunnen ook bij ons terecht voor een hypotheek. In dat geval kijken we naar het inkomen over de afgelopen drie kalenderjaren.

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u een hypotheek krijgen. In de meeste gevallen kijkt de bank naar de jaarrekening van de afgelopen drie jaar om de hoogte van de lening te bepalen.

Bij de Rabobank kunnen zelfstandigen vaak meer lenen dan bij andere banken. Bij ons is het maximale leenbedrag gelijk aan dat van iemand die in loondienst is, dus tot 101% (2017) van de woningwaarde. Bij sommige kredietverstrekkers kunnen zelfstandigen minder lenen dan een particuliere klant.

Ook voor startende zelfstandigen heeft de Rabobank oplossingen. Als u één complete jaarrekening kunt overleggen en een accountant een prognose voor het komende jaar