hypotheek adviseur
Hypotheek advies

Welke documenten heb ik nodig voor een hypotheek?

Welke documenten heb ik nodig voor een hypotheek?

Als je een hypotheek gaat afsluiten, dan moet je natuurlijk gegevens aanleveren aan de hypotheekverstrekker. Zo kan de hypotheekverstrekker bijvoorbeeld beoordelen of jij de hypotheek kunt betalen.

Jouw Adviseur van Advies.nl helpt jou natuurlijk met het verzamelen van alle documenten die je nodig hebt voor het krijgen van een hypotheek. Het is handig om alvast te weten welke documenten je nodig hebt voor een hypotheek.

Documenten die vaak nodig zijn voor een hypotheek

Stap 1: Inzicht in jouw huidige hypotheek en hypotheekrente

Heb je op dit moment een hypotheek? Dan is het handig de informatie van jouw huidige hypotheek alvast bij de hand te hebben. Zo kan de adviseur van Advies.nl samen met jou bekijken wat voor soort hypotheek je op dit moment hebt, wat voor rente je betaalt en bij welke hypotheekverstrekker je op dit moment zit.

De hypotheekadviseur van Advies.nl bekijkt samen met jou in het hypotheekadvies op afstand gesprek wat de voor- en nadelen zijn van jouw hypotheek. Kunnen we bijvoorbeeld de hypotheekrente verlagen? Of kun je je huidige hypotheek meeverhuizen?

Stap 2: De documenten voor online hypotheekadvies

Heb je nog geen hypotheek? En wil je een hypotheek afsluiten? Of heb je goed inzicht gekregen in je huidige hypotheek en wil je een hypotheekadvies op afstand? Dan is he belangrijk dat je wat meer documenten gaat verzamelen.

Zo is jouw inkomen van belang voor het aanvragen van een hypotheekofferte. Ook het inkomen van jouw eventuele partner kan van belang zijn voor het aanvragen van een hypotheek met de laagste rente. 

Ook andere documenten zijn van belang om een goed online hypotheekadvies te kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van jouw huidige leningen, pensioengegevens en andere inkomsten- en uitgaven. 

Voor jouw online hypotheekadvies leg je alvast klaar:

 • Een recente loonstrook van jouzelf
 • Een recente loonstrook van jouw eventuele partner
 • Informatie over jouw huidige financiële verplichtingen, zoals leningen, creditcards, studieschulden
 • Gegevens van jouw huidige hypotheek

Stap 3: Hypotheek afsluiten? Deze documenten zijn nodig

Heeft de adviseur van Advies.nl je goed geholpen met het online hypotheekadvies? Dan is het tijd dat we jouw hypotheek online afsluiten. 

Vanaf nu moeten we gaan zorgen dat we alle documenten gaan verzamelen om online jouw hypotheek te kunnen afsluiten. Alle documenten kunnen door jou worden aangeleverd in onze online tool. Dat is gegarandeerd veilig en betrouwbaar.

De documenten die nodig zijn om jouw hypotheek online af te sluiten zetten we in een stukkenlijst voor de hypotheek. Deze lijst krijgen wij van de bank en leggen we in duidelijke taal aan jou uit.

De meest voorkomende documenten die nodig zijn om de hypotheek af te sluiten zijn:

 1. Jouw legitimatiebewijs en het legitimatiebewijs van jouw eventuele partner
 2. Een kopie van jouw bankafschrift
 3. Een werkgeversverklaring
 4. Jouw loonstroken en eventueel de loonstrook van je partner
 5. Ben je ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten? Dan moet je je jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar aanleveren
 6. Gegevens over je uitkering. Zoals een WW, WAO of WIA uitkering
 7. De koopovereenkomst van je woning of het eigendomsbewijs van het Kadaster
 8. Het taxatierapport van de woning die je wil kopen of die je al in bezit hebt
 9. Gegevens van de opstalverzekering
 10. Een overzicht van de lopende financiële verplichtingen

Belangrijk: hypotheekdocumenten direct goed aanleveren

Een hypotheekverstrekker zal jou niet zien. Het beoordelen van jouw online hypotheekaanvraag gaat dus allemaal op afstand. Daarom is het belangrijk dat alle documenten die nodig zijn voor een online hypotheekaanvraag goed worden aangeleverd.

Jouw adviseur van Advies.nl is hierin heel belangrijk. Hij (of zij natuurlijk!) gaat jouw helpen met het verzamelen van de stukken voor jouw online hypotheekaanvraag. De documenten worden gecontroleerd door de adviseur van Advies.nl

Je wordt dus helemaal begeleid in het online aanvragen van een hypotheek.