hypotheek adviseur
Hypotheek advies
Leaning on the car. Happy family of father, mother and little daughter is in the forest

Autoverzekering met Advies.nl

Ben je op zoek naar een autoverzekering in Nederland? Met advies.nl kun je meer dan 28 Nederlandse autoverzekeraars vergelijken. Autoverzekeringen vergelijken met de adviseurs van Advies.nl is snel en gemakkelijk. Of je nu het vernieuwingscitaat van je huidige aanbieder wilt verslaan of een nieuw voertuig wilt verzekeren, onze snelle, gemakkelijke prijsvergelijker helpt je een goedkopere autoverzekering te vinden.

Vereisten voor het afsluiten van een autoverzekering in Nederland:

Je moet een rijbewijs van de Europese Unie (EU) hebben.

Je auto heeft een Nederlands kenteken.

Je moet in Nederland wonen.

Nederlandse autoverzekering

In Nederland is het voor alle auto’s verplicht ten minste een WA autoverzekering te hebben. Deze verzekering heet in het Nederlands WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Schade die je met je eigen auto aan andere mensen en hun eigendommen toebrengt, wordt met deze autoverzekering gedekt. Je kunt ook uitgebreidere dekkingen kiezen, die WA Plus of All Risk dekking worden genoemd. Je kunt hieronder meer lezen over de verschillen.

Verschillende soorten autoverzekeringen NL

Autoverzekering.nl vergelijkt verschillende soorten autoverzekeringen. Afhankelijk van je situatie en je auto kun je een van deze dekkingen kiezen:

WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid)

In Nederland is het verplicht een autoverzekering met ten minste WA-dekking te hebben. Wettelijke aansprakelijkheid dekt alleen de schade die je met je auto toebrengt aan andere mensen en hun eigendommen. Ze biedt dekking als je een ongeval met schuld hebt (jij veroorzaakte dat het ongeval plaatsvond).

Is je auto 8 jaar oud of ouder? Ben je niet afhankelijk van je auto? En is je auto niet veel meer waard? In dat geval is WA-dekking waarschijnlijk je beste optie.

WA beperkt casco dekking (wettelijke aansprakelijkheid + beperkte dekking)

De WA beperkt casco verzekering dekt de schade die je aan een andere auto zou kunnen toebrengen, en schade veroorzaakt door omstandigheden buiten je wil. Enkele voorbeelden zijn: autodiefstal, autobrand, kapotte voorruit, een dier raken met je auto en schade veroorzaakt door een storm.

All risk dekking (wettelijke aansprakelijkheid + uitgebreide dekking)

Een all risk verzekering dekt schade aan andere auto’s en bijna alle schade aan je eigen auto. Deze verzekering wordt aanbevolen als je een nieuwe auto hebt of als je het financiële risico van het moeten vervangen van je auto niet kunt nemen.

Autoverzekering in Nederland

Het is mogelijk om enkele aanvullende verzekeringen aan je dekking toe te voegen. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

No-claim bescherming

No-claim bescherming heet in het Nederlands ‘no-claimbescherming’.
De eerste schade in het lopende verzekeringsjaar telt niet mee bij het bepalen van je no-claim korting. Je verzekert je tegen premieverhogingen die optreden als je een verlies/schade hebt.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden heet in het Nederlands een ‘schadeverzekering voor inzittenden’. Deze verzekering dekt lichamelijk letsel en schade aan je bagage of kleren die door een auto-ongeluk veroorzaakt wordt. Ook andere inzittenden zijn door de verzekering gedekt. De autoverzekering dekt nog steeds de schade als jij degene bent die het ongeluk veroorzaakte.

Persoonlijke ongevallenverzekering

De persoonlijke ongevallenverzekering heet in het Nederlands een “ongevallen-inzittendenverzekering”. Een persoonlijke ongevallenverzekering is een polis die je medische kosten kan vergoeden en een schadevergoeding kan geven bij invaliditeit of overlijden ten gevolge van ongevallen.

Rechtsbijstandverzekering

In het Nederlands heet het ‘rechtsbijstandverzekering’. Een rechtsbijstandverzekering beschermt de verzekerde tegen onverwachte juridische kosten. Terwijl sommige verzekeringen een beperkte dekking bieden, bieden andere verzekeringen de mogelijkheid van onbeperkte vergoeding.

Eigen risico

Aftrekbaar bedrag heet in het Nederlands ‘eigen risico’. Na het veroorzaken van een auto-ongeluk ben je verantwoordelijk voor je eigen risico, wat betekent dat je voor schade moet betalen tot je het aftrekbare bedrag bereikt hebt, en alles boven je eigen risico wordt door je polis gedekt.

Autoverzekering met Advies.nl

Autoverzekering met Advies.nl